Logo sl.boatexistence.com

Kaj v medicinskem smislu pomeni anterior?

Kazalo:

Kaj v medicinskem smislu pomeni anterior?
Kaj v medicinskem smislu pomeni anterior?

Video: Kaj v medicinskem smislu pomeni anterior?

Video: Kaj v medicinskem smislu pomeni anterior?
Video: 7 марта судьбоносный день, категорически не делайте это. Народные приметы в Маврикиев день 2024, Maj
Anonim

Medicinska definicija anteriorja 1: v zvezi z ali ki se nahaja blizu ali proti glavi ali proti delu pri brezglavih živalih, ki najbolj ustreza glavi. 2: nahaja se proti sprednjemu delu telesa: ventralno - uporablja se v človeški anatomiji zaradi pokončne drže ljudi.

Kaj v medicinski terminologiji pomeni anterior?

usmerjeni izrazi

Sprednji ali ventralni - sprednji (primer, kolena se nahaja na sprednji strani noge). Zadaj ali hrbtno - hrbet (primer, lopatice se nahajajo na zadnji strani telesa).

Kaj v medicinskem smislu pomeni posterior?

Medicinska definicija posteriorja

(vnos 1 od 2): nahaja se zadaj: as. a: nahaja se na ali proti zadnjemu delu telesa: repno. b: hrbtno - uporablja se pri človeški anatomiji, pri kateri sta pokončna drža hrbtna in repna identična.

Kaj je druga beseda za anterior v medicinskem smislu?

1. V človeški anatomiji, ki označuje sprednjo površino telesa; pogosto se uporablja za označevanje položaja ene strukture glede na drugo, to je, da se nahaja bližje sprednjemu delu telesa. Sinonim(s ): ventral (2) [TA], ventralis [TA] 2.

Kaj pomeni anterior do nečesa?

Sprednji del česar koli je spredaj - pri ljudeh je to območje proti glavi telesa, nasproti zadnje. Anterior se lahko nanaša tudi na nekaj, kar je bilo pred, kot v "pred odkritjem cepiv. "

Priporočena: