Logo sl.boatexistence.com

Kaj storiti s krausenom?

Kazalo:

Kaj storiti s krausenom?
Kaj storiti s krausenom?

Video: Kaj storiti s krausenom?

Video: Kaj storiti s krausenom?
Video: Работа с крупноформатной плиткой. Оборудование. Бесшовная укладка. Клей. 2024, Maj
Anonim

Uporabite blowoff cev, da preprečite prelivanje fermentacije Če se Krausen razvije prehitro, lahko napihne v zračno zaporo in prepreči, da bi izpustil zrak. Tlak v ohišju se bo nato povečeval, dokler ne izpihne zračno zaporo z vrha. Poceni alternativa tradicionalni zračni zapornici je odpihovalna cev.

Ali naj odstranim krausen?

Pogosto je priporočljivo odstraniti krausen med fermentacijo za "gladko grenkobo" Nekateri pivovarji to dosežejo z uporabo cevi za izpihovanje in majhnega prostora za glavo v posoda za fermentacijo. Številni pivovarji ne naredijo ničesar glede krausena, kar dovoli, da večina pade nazaj v pivo.

Kaj se zgodi s krausenom?

Domači pivovarji pogosto uporabljajo besede "crash" ali "fall", ko govorijo o krausenu. To pomeni, da je nastala penasta glava, nato pa je izginila. Ko se krausen zruši, je to signal, da bi morala biti fermentacija končana Vendar pa je edini pravi način, da zagotovo veste, odčitavanje gravitacije.

Naj sušim hmelj pri visokem krausenu?

KDAJ SUŠITI HMELJ

Na splošno je najbolje posušiti hmelj proti koncu vašega obdobja primarne fermentacije. Vizualno lahko to ocenite, ko se penasti krausen (površina piva) začne zmanjševati, običajno 4-5 dan vašega obdobja fermentacije.

Ali je v redu odpreti vedro za fermentacijo?

Vedro lahko popolnoma odprete, če menite, da je treba mošt premešati Zelo malo je možnosti za kontaminacijo, če boste skrbno razkužili vse, kar se bo dotaknilo mošta. Če delci, ki se prenašajo z zrakom, pridejo noter, ne bodo dovolj, da bi se oprijeli noge in jih bo prehitel kvas.

Priporočena: