Logo sl.boatexistence.com

Kakšna tla za monstero?

Kazalo:

Kakšna tla za monstero?
Kakšna tla za monstero?

Video: Kakšna tla za monstero?

Video: Kakšna tla za monstero?
Video: 10 самых АТМОСФЕРНЫХ мест Дагестана. БОЛЬШОЙ ВЫПУСК #Дагестан #ПутешествиеПоДагестану 2024, Maj
Anonim

Posadite svojo monstero v posodo z drenažnimi luknjami in uporabite kakovostno zemljo za lončnice s šotnim mahom, ki se zlahka odteče Rastline uspevajo v gosti, s hranili bogati zemlji, vendar ne Ne uspevajo se dobro v tleh za lončenje z lubjem ali kompostom. Če vaša posoda nima drenažnih lukenj, naredite nekaj na dnu.

Katera je najboljša mešanica zemlje za Monstero?

Pošasti kot mešanica bogata s šoto (uporabljam kokosova vlakna, ki so podobna, a bolj trajnostna alternativa šotnemu mahu) in kompost, ki je dobro odcejen. Rastejo na dnu tropskega deževnega gozda in ta mešanica posnema rastlinske materiale, ki padajo nanje od zgoraj in zagotavljajo hrano, ki jo potrebujejo.

Ali lahko uporabite kaktusovo zemljo za Monstero?

Monstera uspeva v dobro odcedni mešanici za lončenje; premium mešanica za lončenje je dober začetek, toda mešanica kaktusi/sočnica ali celo mešanica zrnatih orhidej odlično pomaga pri drenaži.

Kakšno zemljo potrebuje Monstera Adansonii?

Izberite debelo, porozno mešanico za lončenje, ki omogoča dobro drenažo, vendar zadrži nekaj vlage. Moj je v mešanici zemlje za posode, lubja orhidej, vrtnarske oglje in perlita, vendar boste morda želeli vmešati tudi nekaj šote.

Katera tla so najboljša za švicarsko sirarno?

Švicarski sir je rastlina v tropski džungli in kot taka zahteva bogato, s hranili gosto zemljo, ki zadržuje vlago, vendar ne ostane mokra. Standardna kvalitetna zemlja za lončenje je v redu, z dodatkom nekaj šotnega mahu.

Priporočena: