Logo sl.boatexistence.com

Ali je moja baterija sulfatirana?

Kazalo:

Ali je moja baterija sulfatirana?
Ali je moja baterija sulfatirana?

Video: Ali je moja baterija sulfatirana?

Video: Ali je moja baterija sulfatirana?
Video: КОНЕЦ МУЧЕНИЯМ. Трава больше не проблема! 2024, Maj
Anonim

Najpogostejši znak sulfatirane baterije je tista, ki se ne polni dobro ali pa se preprosto noče polniti. Če sumite, da vaša elektronska oprema ne prejema dovolj toka (šibka klima, zatemnjeni žarometi), je to močan znak, da je vaša baterija sulfatizirana.

Kako veš, ali je baterija sulfatirana?

Če baterija pri polnjenju ne more doseči višje od 10,5 voltov, ima baterija mrtvo celico. Če je baterija popolnoma napolnjena (glede na polnilnik baterije) , napetost pa je 12,5 ali manj, je baterija sulfatirana. Sulfacija je naravni stranski produkt, ko se baterija izprazni.

Ali je mogoče shraniti sulfatirano baterijo?

Sulfatirana baterija je najpogostejša bolezen prazne baterije, vendar dokler je rabljena svinčena baterija mehansko zdrava, sulfatirano baterijo lahko oživimo.

Ali bo sulfatirana baterija delovala?

Sulfacija prav tako poveča možnosti za prevretje, kar vključuje vrenje kisline in izlivanje iz baterije. Sulfacija tudi zmanjša učinkovit čas delovanja vaše baterije med polnjenji Vsak od teh učinkov lahko prispeva k temu, da se avtomobilski akumulator izprazni prej, kot je bilo pričakovano.

Kaj se zgodi, ko je baterija sulfatirana?

Pojavi se sulfacija ko je baterija prikrajšana za polno napolnjenost, se nabere in ostane na baterijskih ploščah Ko pride do prevelike količine sulfacije, lahko ovira kemično pretvorbo v električno in močno vpliva na zmogljivost baterije. … krajši čas delovanja med polnjenji. dramatično krajša življenjska doba baterije.

Priporočena: