Logo sl.boatexistence.com

Kje uporabiti const v c++?

Kazalo:

Kje uporabiti const v c++?
Kje uporabiti const v c++?

Video: Kje uporabiti const v c++?

Video: Kje uporabiti const v c++?
Video: Полный курс Redux Toolkit + RTK Query для начинающих | Редакс за 2 часа! 2024, Julij
Anonim

Kvalifikator const se lahko uporabi za deklaracijo katere koli spremenljivke, da določimo, da se njena vrednost ne bo spremenila (kar je odvisno od tega, kje so shranjene spremenljivke const, lahko spremenimo vrednost spremenljivke const z uporabo kazalca).

Kdaj je treba uporabiti const v C?

Ključna beseda const omogoča , da določite, ali je spremenljivka spremenljiva. Uporabite lahko const, da preprečite spremembe spremenljivk, kazalci const in reference const preprečijo spreminjanje podatkov, na katere kaže (ali se sklicuje).

Zakaj uporabljamo const?

Funkcija postane const, ko je ključna beseda const uporabljena v deklaraciji funkcije. Ideja funkcij const je , da jim ne dovolijo spreminjanja predmeta, na katerem so klicane. Priporočljivo je, da naredite čim več funkcij const, da se izognete nenamernim spremembam predmetov.

Kje se uporabljajo konstantni kvalifikatorji?

Ko ne želimo spremeniti argumenta in ga posredovati kot referenco ali pokazal, uporabimo kvalifikator const, da argument ne bo pomotoma spremenjen v funkciji. Člane podatkov razreda je mogoče deklarirati kot const in statične za konstante v celotnem razredu. Referenčne spremenljivke so lahko const, če se sklicujejo na const lokacijo.

Kaj so identifikatorji v C?

"Identifikatorji" ali "simboli" so imena, ki jih navedete za spremenljivke, vrste, funkcije in oznake v vašem programu. … Identifikator ustvarite tako, da ga navedete v deklaraciji spremenljivke, vrste ali funkcije.