Logo sl.boatexistence.com

Ali bo para sprožila požarni alarm?

Kazalo:

Ali bo para sprožila požarni alarm?
Ali bo para sprožila požarni alarm?
Anonim

Visoka vlažnost in parna vodna para je kot vlaga, ko gre za sprožanje lažnih alarmov. Ko se tuširate ali zavrite vodo na štedilniku, detektorji dima lahko zaznajo paro in sprožijo alarm Poskrbite, da boste kopalnico in kuhinjo ustrezno prezračili, da to preprečite.

Ali lahko detektorji dima razlikujejo med dimom in paro?

Večina dimnih alarmov ne loči med paro iz tuša ali dimom iz ognja, zato ju obravnavajo na enak način. To je ena od stvari, za katere smo mislili, da bi jih lahko naredili bolje z Nest Protect.

Ali lahko kondenzacija sproži dimni alarm?

Skratka, vaš detektor dima detektor ne more razlikovati delcev vlage od dima, ker oba sprožita senzor na enak način. … Vendar pa bo uporaba detektorja dima, ki uporablja ionizacijsko tehnologijo, bolj verjetno povzročila lažne alarme zaradi vlage.

Ali lahko para iz kuhalnika riža sproži požarni alarm?

»Obstaja cel seznam stvari, ki jih ne morete imeti v sobi v študentskem domu, na primer opekač kruha ali kuhalnik za riž,« je dejal Woo. “ Požarni alarmi so res občutljivi na toploto, paro in v bistvu vse v plinastem stanju, česar ne bi smelo biti in je presežek, še posebej, če gre za toploto.

Kaj še lahko sproži detektor dima?

Za sprožitev alarma ni potrebno veliko dima. Če je vaš detektor dima znotraj 10 čevljev od kuhalne naprave, kot je štedilnik, opekač kruha ali opekač za kruh, je to lahko vzrok vaših lažnih alarmov. … Namestitev detektorjev dima ob oknih ali vratih je tudi pogost krivec za povzročanje motečih alarmov.

Priporočena: