Logo sl.boatexistence.com

Ali cistična fibroza povzroča neplodnost?

Kazalo:

Ali cistična fibroza povzroča neplodnost?
Ali cistična fibroza povzroča neplodnost?

Video: Ali cistična fibroza povzroča neplodnost?

Video: Ali cistična fibroza povzroča neplodnost?
Video: NAJZDRAVIJU MED na SVIJETU i njegove zdravstvene blagodati 2024, Maj
Anonim

Kako cistična fibroza vpliva na reproduktivno zdravje in plodnost? Neplodnost je lahko zaplet za odrasle s cistično fibrozo Moški in ženske s cistično fibrozo (CF) običajno proizvajajo normalno raven spolnih hormonov, kot so progesteron, estrogen in testosteron, in zato lahko uživajte v normalnem spolnem življenju.

Ali cistična fibroza povzroča neplodnost pri ženskah?

Večina bolnic s CF brez težav z zanositvijo . Čeprav cistična fibroza vpliva na reproduktivni sistem, večina žensk nima težav z zanositvijo.

Ali ste neplodni, če imate cistično fibrozo?

Čeprav je 97-98 odstotkov moških s cistično fibrozo neplodnih, lahko še vedno uživajo v normalnem, zdravem spolnem življenju in imajo biološke otroke s pomočjo tehnologije asistirane reprodukcije (ART).

Ali cistična fibroza bolj prizadene moške ali ženske?

Moški računajo za nekaj več kot 50 odstotkov vseh primerov cistične fibroze (CF), vendar imajo na splošno boljše rezultate kot ženske do približno 20. leta starosti. Nato moški in ženske doživite približno enake rezultate za dolgoročno preživetje.

Kako cistična fibroza vpliva na reproduktivni sistem?

Ko se spremeni gibanje soli in vode v in iz celic, se sluz zgosti V reproduktivnem sistemu lahko zgoščeni izločki povzročijo blokade. To lahko vpliva na razvoj in delovanje spolnih organov. Pri večini moških s CF se cev (vas deferens), ki prenaša spermo do penisa, ne razvije.

Priporočena: