Logo sl.boatexistence.com

Zakaj se napetost kondenzatorja ne more spremeniti v trenutku?

Kazalo:

Zakaj se napetost kondenzatorja ne more spremeniti v trenutku?
Zakaj se napetost kondenzatorja ne more spremeniti v trenutku?

Video: Zakaj se napetost kondenzatorja ne more spremeniti v trenutku?

Video: Zakaj se napetost kondenzatorja ne more spremeniti v trenutku?
Video: Dr Gabor Maté: When the Body Says No – Days of Leon Lojk 2022 2024, Maj
Anonim

Če se napetost takoj spremeni iz ene vrednosti v drugo (tj. prekinjeno), izvod ni končen To pomeni, da bi za takojšnjo spremembo napetosti potreboval neskončen tok. Ker neskončni tok ni fizično uresničljiv, to pomeni, da se napetost ne more spremeniti v trenutku.

Zakaj kondenzator ne dovoljuje nenadne spremembe napetosti?

Pojasnilo: Kondenzator ne dovoljuje nenadnih sprememb napetosti, ker te spremembe se pojavijo v ničelnem času, kar povzroči, da je tok neskončno, kar ni mogoče. … Pojasnilo: Ko so kondenzatorji povezani zaporedno, ostane naboj na vsakem kondenzatorju enak, medtem ko se napetost na vsakem spreminja.

Ali se lahko napetost kondenzatorja spremeni v trenutku?

Kondenzatorji in induktorji hranijo električno energijo - kondenzatorje v električnem polju, induktorje v magnetnem polju. … To fizično ni mogoče, zato napetost kondenzatorja se ne more spremeniti v trenutku Na splošno kondenzatorji nasprotujejo spremembam napetosti - ponavadi "želijo", da se njihova napetost spreminja "počasi ".

Katere spremenljivke kondenzatorja se ne more spremeniti takoj?

Končno lahko vidimo, da se napetost na kondenzatorju ne more spremeniti v trenutku. Da bi se napetost spremenila v ničelnem času, bi moral biti i(c) neskončen. Ko se kondenzator napolni iz vira napetosti zaporedno z uporom, lahko vidimo, da se napetost na sponkah kondenzatorja polni drugače.

Zakaj se tok v induktorju ne more spremeniti v trenutku?

Tok v induktorju se ne more spremeniti v trenutku ker pomeni, da bo obstajala neskončna napetost, kar se ne bo zgodilo. Ta nepripravljenost do sprememb je posledica energije, shranjene v magnetnem polju induktorja. Tok v induktorju se ne (ne) spremeni v trenutku.

Priporočena: