Logo sl.boatexistence.com

Ali je gbh brez namena resna obtožba?

Kazalo:

Ali je gbh brez namena resna obtožba?
Ali je gbh brez namena resna obtožba?

Video: Ali je gbh brez namena resna obtožba?

Video: Ali je gbh brez namena resna obtožba?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Maj
Anonim

huda telesna poškodba (GBH) – rane brez naklepa Čeprav je še vedno resno kaznivo dejanje, to pomeni nižjo obsodbo kot GBH z naklepom in zato pomeni največjo kazen 5 let zapora in ga lahko obravnava bodisi kronsko ali magistratno sodišče.

Kakšna je kazen za GBH brez namena?

To vključuje povzročitev hude telesne poškodbe (GBH) ali rane, ki namerava povzročiti tako resno poškodbo. Za kaznivo dejanje, ki vključuje namen po 18. členu, je zagrožena najvišja kazen dosmrtnega zapora. Za isto kaznivo dejanje, storjeno brez naklepa v skladu z oddelkom 20, je največja kazen samo pet let

Ali je GBH z namenom resna obtožba?

Postopek. Poškodovanje ali povzročitev GBH z naklepom se šteje za tako resno, da se lahko sodi samo na podlagi obtožnice. To pomeni, da ga je mogoče obravnavati samo na kronskem sodišču (in ne na sodišču za sodnike).

Ali mora biti GBH namerno?

GBH (huda telesna poškodba) z naklepom je kaznivo dejanje iz oddelka 18 in ne manjše kaznivo dejanje iz oddelka 20. Napad je lahko storjen nepremišljeno ali namerno, zato je za dokazovanje naklepa treba dokazati, da je storilec povzročil hude poškodbe in jih nameraval povzročiti.

Kakšna je najvišja kazen za GBH z namenom?

Oddelek 18 GBH predvideva najvišjo kazen dosmrtni zapor. Pri odločanju o vaši kazni mora sodnik upoštevati smernice, ki jih je določil Svet za obsodbe, ki uravnovešajo stopnjo škode in krivdo.

Priporočena: