Logo sl.boatexistence.com

Zakaj je umrla Katarina Aragonska?

Kazalo:

Zakaj je umrla Katarina Aragonska?
Zakaj je umrla Katarina Aragonska?

Video: Zakaj je umrla Katarina Aragonska?

Video: Zakaj je umrla Katarina Aragonska?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Maj
Anonim

Dne 7. januarja 1536 je Katarina končno umrla v starosti 51 let. Takrat so se širile govorice, da je kralj zastrupil svojo nekdanjo ženo. Obdukcija, opravljena na njenem telesu, pa je odkrila "popolnoma črn in grozen" tumor, ki je zrasel okoli njenega srca, za katerega se danes domneva, da je povezan z rakom melanotičnim sarkomom

Kako je Katarina Aragonska res umrla?

Umrla je v starosti 50 let, zaradi suma na srčni rak, 7. januarja 1536 v gradu Kimbolton – le štiri mesece preden je Henryjeva druga žena doživela svoj grozljiv in krvav konec. Catherine, v grobu z oznako 'Dowager Princess of Wales', je bila pokopana v Peterborough Abbey, zdaj Peterborough Cathedral.

Zakaj je Katarina Aragonska imela toliko splavov?

Torej, zakaj je Katarina Aragonska utrpela tako katastrofalne izgube? Post v nosečnosti, za katerega vemo, da je storila iz verskih razlogov, ni pomagalo. Domnevajo se, da je bila anoreksična, vendar veliko dokazov, vključno s tem, da je z leti pridobivala na teži, nasprotuje temu.

Koliko je bila stara Katarina Aragonska, ko je umrla?

Leta 1536, le tri leta po razveljavitvi njenega zakona s Henryjem, je Katherine umrla; stara je bila samo 50 let Henryja je ljubila do konca. Njeno zadnje pismo mu je glasilo: "Moje oči te želijo nad vsem." Podpisala je pismo "Katherine the Queen. "

Ali je Henrik VIII jokal, ko je umrla Katarina Aragonska?

Eric Ives trdi, da je novico o Catherinini smrti na sodišču pozdravil »izbruh olajšanja in navdušenja nad poroko Boleyn« (str. … Ko je slišal novico o smrti svoje prve žene, Ives izjavi, da je Henry jokal, 'Hvaljen Bog, da smo osvobojeni vseh sumov vojne! ' (Ives, str.295).

Priporočena: