Logo sl.boatexistence.com

Kako nastanejo trahit?

Kazalo:

Kako nastanejo trahit?
Kako nastanejo trahit?

Video: Kako nastanejo trahit?

Video: Kako nastanejo trahit?
Video: ҚАЗАНДА ӨЗБЕК ПЛАФЫ ОТ ҮСТІНДЕ. Ферғана палауы Одессада қалай дайындалады 2024, Maj
Anonim

Trahit je običajno povezan z drugimi lavami v vulkanskih regijah in domneva se, da je nastal s kristalizacijo in črpanjem mineralov železa, magnezija in kalcija iz matične baz altne lave. Splošno poznamo dve vrsti trahitov.

Kako so povezani trahiti in sieniti in iz česa so večinoma narejeni?

Syeniti in Trachytes. Sieniti in njihovi ekstruzivni ekvivalenti trahiti so kamnine, bogate z alkalnim feldsparom, z zgodovino, ki kaže na izvor z delno kristalizacijo. Njihova glavna mafična minerala sta Fe bogat olivin (fajalit, Fa) in klinopiroksen.

Kako odkrijete trahite?

Barva: spremenljiva, vendar pogosto svetla, na splošno svetla fenokristovTekstura: Običajno porfiritična (lahko je trahitična), včasih afanitična. Vsebnost mineralov: fenokristi ortoklaza v osnovni masi ortoklaza z manjšim plagioklasom, biotitom, rogovino, avgitom itd.

Je trahit vmesni?

Trachyte je ekstruzivna kamnina, ki spada v alkalno serijo vmesne vulkanske kamnine.

Kaj povzroča trahitično teksturo?

Trachytic je tekstura ekstruzivnih kamnin, v katerih osnovna masa vsebuje malo vulkanskega stekla in je sestavljena pretežno iz drobnih tabularnih kristalov, in sicer sanidinskih mikrolitov. … Trahitična tekstura se pojavlja v kamninah, ki so bogate z alkalijami; zato ima steklasta masa kamnin relativno nizko viskoznost.

Priporočena: