Logo sl.boatexistence.com

Kateri reduktor se uporablja pri praznjenju črpalke?

Kazalo:

Kateri reduktor se uporablja pri praznjenju črpalke?
Kateri reduktor se uporablja pri praznjenju črpalke?

Video: Kateri reduktor se uporablja pri praznjenju črpalke?

Video: Kateri reduktor se uporablja pri praznjenju črpalke?
Video: Porsche Taycan Turbo и Turbo S - технология, все функции, все особенности подробно описаны 2024, Maj
Anonim

Ekscentrični reduktorji se uporabljajo na sesalni strani črpalk, da se zagotovi, da se zrak ne nabira v cevi. Postopno kopičenje zraka v koncentričnem reduktorju bi lahko povzročilo velik mehurček, ki bi lahko sčasoma povzročil zaustavitev črpalke ali kavitacijo, ko jo vlečete v črpalko.

Ali lahko uporabimo ekscentrični reduktor pri izpustu črpalke?

Upoštevajte ekscentrične reduktorje na sesalni strani Običajno se uporabljajo tam, kjer je premer cevi na zgornji strani fitinga večji od spodnje strani. … Ta ploski del je posebej zasnovan tako, da prepreči nastanek zračnega žepa v sesanju črpalke.

Zakaj se pri izpustu črpalke uporablja koncentrični reduktor?

Koncentrični reduktorji se uporabljajo tam, kjer je cevovod navpično nameščen in na izstopni strani črpalk. … Da bi se izognili kavitaciji, je cevovod povezan s črpalko preko ekscentričnega reduktorja, ki ima ravno stran obrnjeno navzgor.

Kaj je reduktor v črpalki?

V sesalnih cevovodih črpalke se običajno uporablja reduktor za zmanjšanje velikosti sesalne cevi, da se ujema z velikostjo sesalne prirobnice črpalke. Reduktor je zožanje in zahteva skrbno zasnovo, da se izognete turbulence in ustvarjanju žepov, kjer bi se lahko nabiral zrak ali hlapi.

Kaj je uporaba reduktorja v cevovodih?

Reduktor je neke vrste cevni nastavek, ki se uporablja v procesnih cevovodih, ki zmanjša velikost cevi z večje izvrtine na manjšo izvrtino (notranji premer) Reduktor omogoča spremembo v velikosti cevi za izpolnjevanje zahtev hidravličnega pretoka sistema ali prilagoditev obstoječim cevovodom druge velikosti.

Priporočena: