Logo sl.boatexistence.com

Kaj je abstrakcija v računalništvu?

Kazalo:

Kaj je abstrakcija v računalništvu?
Kaj je abstrakcija v računalništvu?

Video: Kaj je abstrakcija v računalništvu?

Video: Kaj je abstrakcija v računalništvu?
Video: What Is Abstraction in Computer Science 2024, Julij
Anonim

V programskem inženirstvu in računalniški znanosti je abstrakcija: proces odstranjevanja fizičnih, prostorskih ali časovnih podrobnosti ali atributov pri preučevanju predmetov ali sistemov, da se osredotoči na podrobnosti …

Kaj je abstrakcija v računalništvu?

Abstrakcija je eden od štirih temeljnih kamnov računalništva. … Abstrakcija je proces filtriranja – ignoriranje – značilnosti vzorcev, ki jih ne potrebujemo, da bi se osredotočili na tiste, ki jih počnemo. To je tudi filtriranje določenih podrobnosti.

Kaj je primer abstrakcije v računalništvu?

Računalniške jezike je mogoče obdelati z računalnikom. Primer tega procesa abstrakcije je generacijski razvoj programskih jezikov od strojnega jezika do zbirnega jezika in jezika visoke ravniVsako stopnjo lahko uporabite kot odskočno desko za naslednjo stopnjo.

Kaj je abstrakcija?

: dejanje pridobivanja ali odstranjevanja nečesa izvira: dejanje abstrahiranja nečesa.: splošna ideja ali kakovost in ne dejanska oseba, predmet ali dogodek: abstraktna ideja ali kakovost.

Kaj je abstrakcija v tehnologiji?

V tehnologiji se abstrakcija nanaša na vzdigovanje uporabnika navzgor stran od globlje mehanike načina delovanja računalnika, aplikacije ali operacijskega sistema.

Priporočena: