Logo sl.boatexistence.com

Ali so špekulacije in predpostavke isto?

Kazalo:

Ali so špekulacije in predpostavke isto?
Ali so špekulacije in predpostavke isto?

Video: Ali so špekulacije in predpostavke isto?

Video: Ali so špekulacije in predpostavke isto?
Video: Счастливая история слепой кошечки по имени Нюша 2024, Maj
Anonim

Kot glagola je razlika med špekulirati in domnevati ta, da je špekulirati razmišljati, meditirati ali razmišljati o temi; razmišljati, pretehtati ali premišljevati, medtem ko domnevati pomeni avtentikacijo s pomočjo prepričanja; na surmise; domnevati, da je res, še posebej brez dokazov.

Kaj je sinonim za špekulacije?

ugibaj, možnost, domneva, domneva, ugibanje, teorija, meditacija, podvig, domneva, mrtvo računanje, ugibanje, domneva, domneva, domneva, hipoteza, posnetek. špekulacija, domneva samostalnik. hipoteza, ki je nastala s špekuliranjem ali ugibanjem (običajno z malo trdnih dokazov)

Kaj je nasprotje špekulacij?

špekulacije. Protipomenke: realizacija, dokaz, dejstvo, preverjanje, gotovost. Sinonimi: kontemplacija, premislek, tehtanje, misel, teorija, shema, hipoteza, pogled, domneva.

Kakšna je razlika med domnevo in domnevo?

Predpostavka je samostalnik, povezan z glagolom prevzeti, in se nanaša na dejanje jemanja za samoumevno ali domneve nečesa. Prav tako je domneva samostalnik, ki je povezan z glagolom presume in se nanaša na prepričanje na razumni podlagi ali verjetne dokaze.

Kaj je definicija za špekulacijo?

prehodni glagol. 1: na podlagi nezadostnihdokazov: teoretizirati. 2: biti radoveden ali dvomljiv: sprašujem se, ali bo vse počitnice deževalo.

Priporočena: