Logo sl.boatexistence.com

Kako ugotoviti, ali so rotorji ukrivljeni?

Kazalo:

Kako ugotoviti, ali so rotorji ukrivljeni?
Kako ugotoviti, ali so rotorji ukrivljeni?

Video: Kako ugotoviti, ali so rotorji ukrivljeni?

Video: Kako ugotoviti, ali so rotorji ukrivljeni?
Video: Установка маяков под штукатурку. Углы 90 градусов. #12 2024, Maj
Anonim

Znaki, da so vaši rotorji poškodovani Če opazite, da vam volan ali zavorni pedal niha, ko pritisnete zavore za upočasnitev ali zaustavitev, obstaja velika verjetnost, da so vaši rotorji ukrivljeni. Če osnova ni prehuda, tresenja morda ne boste opazili. Če je deformacija resna, boste zagotovo občutili vibracije.

Ali lahko vizualno vidite ukrivljene rotorje?

Pogosti znaki ukrivljenih rotorjev. Samo s prostim očesom običajno ne moremo ugotoviti, ali jezavorni rotor deformiran ali ne. Obstaja veliko razlogov, zakaj mislite, da so vaši zavorni rotorji ukrivljeni. Pomembno je, da omejite svoje simptome, da na koncu ne boste zamenjali napačnih komponent in zapravljali denar.

Kako vem, ali so moji rotorji zvit?

Raven rob ravnila držite vzdolž površine zavornega rotorja. Poglejte med rotorjem in ravnilom. Če opazite vrzel med obema, je to dober znak, da je bil rotor zvit. Ukrivljen rotor je treba zamenjati z novim.

Kako vem, ali so moji sprednji ali zadnji rotorji ukrivljeni?

Kako ugotoviti, ali so moji zadnji zavorni rotorji deformirani

  1. Bodite pozorni na to, kako občutite zavorni pedal, ko ga pritisnete. …
  2. Močno upogibanje rotorjev lahko povzroči tresenje celotnega okvirja avtomobila. …
  3. Rahlo zvit rotor lahko povzroči poškodbe, ne da bi bil dovolj upognjen, da bi povzročil opazno utripanje ali tresenje.

Ali se bodo ukrivljeni rotorji sami popravili?

Ali se bodo izkrivljeni rotorji sami popravili? Ne, ni mogoče, da bi se zavorni rotorji sami odvili Rotorji se le redko "deformirajo." Če bi to dejansko storili, bi opazili tresljaje tudi, ko zavore niso zategnjene (pomislite, ploščice na obeh straneh strašljivo strašijo rotorje, vendar za nekaj tisočink).

Priporočena: