Logo sl.boatexistence.com

Kolikšna je pristojbina za financiranje va za leto 2020?

Kazalo:

Kolikšna je pristojbina za financiranje va za leto 2020?
Kolikšna je pristojbina za financiranje va za leto 2020?

Video: Kolikšna je pristojbina za financiranje va za leto 2020?

Video: Kolikšna je pristojbina za financiranje va za leto 2020?
Video: What is a VA Funding Fee? (Updated 2021) 2024, Julij
Anonim

Od 1. januarja 2020 je stopnja provizije za financiranje VA 2,30 % za prvokratne posojilojemalce VA brez predplačila. Provizija za financiranje se poveča na 3,60 % za tiste, ki si izposodijo drugo posojilo VA. Stopnja provizije za financiranje se uporablja samo za znesek, financiran v posojilu VA, zato se provizija ne zaračuna za posojilojemalčevo predplačilo.

Kakšna je tipična provizija za financiranje VA?

Provizija za financiranje VA je enkratna provizija v višini 2,3 % celotnega izposojenega zneska z stanovanjskim posojilom VA. Provizija za financiranje se poveča na 3,6 % za posojilojemalce, ki so že uporabljali posojilni program VA, vendar jo je mogoče znižati tako, da ob zaprtju znižate vsaj 5 %.

Kolikšna je trenutna provizija za financiranje VA za leto 2021?

Provizije za financiranje VA leta 2021

Večina veteranov bo ob nakupu doma plačala a 2,3 odstotka pristojbino za financiranje. To je enako 2.300 $ za vsakih 100.000 izposojenih $. Ta enkratna provizija velja za najbolj priljubljeno vrsto ugodnosti posojila VA: hipotekarno posojilo brez predplačila.

Ali je provizija za financiranje VA vredna?

»Kakršna koli vnaprejšnja provizija za vladno stanovanjsko posojilo je dejansko de facto predplačilo,« pravi Bowden. … Toda čeprav lahko pristojbina za financiranje VA nekoliko podraži nakup ali refinanciranje doma, lahko koristi posojil VA pogosto odtehtajo začetne stroške, zaradi česar je stanovanjsko posojilo VA vredno razmisliti.

Kdo je oproščen plačila pristojbine za financiranje VA?

Pristojbina za financiranje VA je enkratno plačilo zvezni vladi za pomoč pri ohranjanju programa za prihodnje generacije. Veterani, ki prejemajo invalidnine, vojaški zakonci in prejemniki Purple Heart, so oproščeni plačila pristojbine za financiranje VA.

Priporočena: