Logo sl.boatexistence.com

Ali se držijo do zapadlosti?

Kazalo:

Ali se držijo do zapadlosti?
Ali se držijo do zapadlosti?

Video: Ali se držijo do zapadlosti?

Video: Ali se držijo do zapadlosti?
Video: Можно ли стричь волосы в воскресенье, как это влияет на его удачу и достаток. Народные приметы 2024, Maj
Anonim

V posesti do zapadlosti (HTM) vrednostni papirji so kupljeni, da bi bili v lasti do zapadlosti Na primer, vodstvo podjetja lahko vlaga v obveznico, ki jo namerava imeti do zapadlosti. Za vrednostne papirje HTM obstajajo različne računovodske obravnave v primerjavi z vrednostnimi papirji, ki so kratkoročno unovčeni.

Ali je kratkoročno sredstvo v posesti do zapadlosti?

Vrednostni papirji v posesti do zapadlosti so prikazani kot dolgoročna sredstva po odplačni vrednosti, razen če zapadejo v enem letu. Če je datum zapadlosti v enem letu ali manj, se vrednostni papirji v posesti do zapadlosti poročajo kot obratna sredstva.

Kaj je dolžniški vrednostni papir v posesti do zapadlosti?

Vrednostni papirji v posesti do zapadlosti so vrednostni papirji, ki jih podjetja kupijo in jih nameravajo hraniti do zapadlosti. Za razliko od trgovalnih vrednostnih papirjev. Vrednostni papirji so izdani v panogi podjetja ali vrednostni papirji, razpoložljivi za prodajo.

Kakšna je razlika med posesti do zapadlosti in razpoložljivimi za prodajo?

razpoložljivo za prodajo (AFS) je računovodski izraz, ki se uporablja za opis in razvrščanje finančnih sredstev. Gre za dolžniški ali lastniški vrednostni papir, ki ni razvrščen kot vrednostni papir v posesti za trgovanje ali v posesti do zapadlosti – drugi dve vrsti finančnih sredstev. Vrednostni papirji AFS niso strateški in imajo običajno na voljo pripravljeno tržno ceno.

Ko se naložba v vrednostni papir v posesti do zapadlosti prenese na?

Ko se vrednostni papir prenese iz posesti do zapadlosti v razpoložljivo za prodajo, se osnova odplačne vrednosti vrednostnega papirja prenese v kategorijo razpoložljivih za prodajo za naslednji nameni: naknadna amortizacija ali povečanje pretekle premije ali diskonta, primerjava poštene vrednosti in odplačne vrednosti za …

Priporočena: