Ali so godala haram?

Kazalo:

Ali so godala haram?
Ali so godala haram?

Video: Ali so godala haram?

Video: Ali so godala haram?
Video: Coke Studio Season 8| Tajdar-e-Haram| Atif Aslam 2024, Oktober
Anonim

Kot je navedeno na začetku tega članka, kitara, kot inštrument, ni haram, kar pomeni, da igranje kitare ni prepovedano ali prepovedano z islamskimi načeli zakon ali vera. Islam dovoljuje igranje katerega koli inštrumenta, saj je igranje inštrumenta v skladu z islamom.

Ali so godalna glasbila haram v islamu?

Na podlagi verodostojnih islamskih hadisa, številni veliki iranski ajatoli; Sadiq Hussaini Shirazi, Mohammad-Reza Golpaygani, Lotfollah Safi Golpaygani, Mohammad-Taqi Mesbah-Yazdi, Ahmad Jannati in drugi so odločili, da je vsa glasba in igranje inštrumentov haram, ne glede na namen.

Ali je haram igrati klavir?

Preprost odgovor je igranje klavirja ni haramVerjamemo, da glasba in vsa glasbila sama po sebi niso haram, vendar je vsaka glasba ali besedila, ki spodbujajo neprimerno vedenje, kot so nasilje nad drugimi, spolna neprimernost, širk ali druga nedopustna vedenja, haram in ni dovoljena.

Ali je glasba v islamu haram?

Obstaja priljubljeno mnenje, da je glasba v islamu na splošno prepovedana Vendar pa takšna predpisujoča izjava dvigne vprašanje na vero. Odgovor na vprašanje je odprt za razlago. … Koran, prvi vir pravne avtoritete za muslimane, ne vsebuje neposrednih sklicevanj na glasbo.

Ali je igranje klavirja privlačno?

Ali ste vedeli, da velja tudi za seksi? Raziskava Vanity Fair/60 Minutes, ki razvršča najbolj seksi inštrumente za igranje, je klavir na tretjem mestu-takoj za kitaro in saksofonom. Ugotovili so, da je najboljši inštrument kitara s 26 odstotki, sledi pa ji saksofon s 25 odstotki.

Priporočena: