Logo sl.boatexistence.com

Ali je kombinatorična optimizacija uporabna?

Kazalo:

Ali je kombinatorična optimizacija uporabna?
Ali je kombinatorična optimizacija uporabna?

Video: Ali je kombinatorična optimizacija uporabna?

Video: Ali je kombinatorična optimizacija uporabna?
Video: Оптимизация межпланетных траекторий — Гравитация помогает 2024, Julij
Anonim

S pojavom linearnega programiranja so bile te metode uporabljene za težave, vključno z dodelitvijo, največjim pretokom in transportom. V sodobni dobi je kombinatorična optimizacija uporabna za preučevanje algoritmov, s posebnim pomenom za umetno inteligenco, strojno učenje in raziskave operacij.

Za kaj se uporablja kombinatorična optimizacija?

Kombinatorna optimizacija je proces iskanja maksimumov (ali minimumov) ciljne funkcije F, katere domena je diskreten, a velik konfiguracijski prostor (v nasprotju z N-dimenzionalnim neprekinjen prostor).

Zakaj je kombinatorična optimizacija težka?

Težava izhaja iz dejstva, da za razliko od linearnega programiranja izvedljiva regija kombinatoričnega problema ni konveksna množica. Zato moramo namesto tega iskati mrežo izvedljivih točk ali v primeru mešanega celega primera množico disjunktnih polpremic ali odsekov, da najdemo optimalno rešitev.

Kaj je problem kombinatorične optimizacije?

Kombinatorna optimizacija je tema, ki je sestavljena iz iskanja optimalnega predmeta iz končnega nabora predmetov … Deluje na domeni tistih optimizacijskih problemov, v katerih je nabor izvedljivih rešitev je diskretna ali jo je mogoče reducirati na diskretno in pri kateri je cilj najti najboljšo rešitev.

Ali je kombinatorična optimizacija NP-težka?

Ko se dokaže, da odločitvena različica kombinatoričnega optimizacijskega problema pripada razredu NP-popolnih problemov, potem je optimizacijska različica NP-hard … Optimizacijski problem, t.j. iskanje najmanjšega števila (najmanj k) zvezdastih mnogokotnikov, katerih združitev je enaka danemu preprostemu mnogokotniku, je NP-težko.

Priporočena: