Logo sl.boatexistence.com

Kaj je normalizacija zvoka?

Kazalo:

Kaj je normalizacija zvoka?
Kaj je normalizacija zvoka?

Video: Kaj je normalizacija zvoka?

Video: Kaj je normalizacija zvoka?
Video: HammAli & Navai - Девочка - война 2024, Maj
Anonim

Normalizacija zvoka je uporaba stalne količine ojačenja na zvočnem posnetku, da se amplituda približa ciljni ravni. Ker se pri celotnem posnetku uporablja enaka količina ojačanja, sta razmerje signal/šum in relativna dinamika nespremenjena.

Bi moral normalizirati zvok?

Zvok je treba normalizirati iz dveh razlogov: 1. za dosego največje glasnosti in 2. za ujemanje glasnosti različnih pesmi ali programskih segmentov. Normalizacija vrha na 0 dBFS je slaba ideja za vse komponente, ki se uporabljajo pri snemanju z več stezami. Takoj, ko se dodajo dodatni posnetki za obdelavo ali predvajanje, se lahko zvok preobremeni.

Kaj naredi normalizacija zvoka?

normalizacija glasnosti prilagodi posnetek glede na zaznano glasnostNormalizacija se razlikuje od stiskanja dinamičnega razpona, ki uporablja različne stopnje ojačanja v posnetku, da se prilagodi ravni v minimalnem in največjem območju. Normalizacija prilagodi ojačenje za konstantno vrednost na celotnem posnetku.

Na kakšen dB naj normaliziram zvok?

Tako lahko uporabite normalizacijo, da zmanjšate svoj najglasnejši vrh, tako da nastavite cilj na samo pod -3 dB, na primer -2,99 dB.

Ali je normalizacija zvoka slaba?

Normalizacija ne poslabša kakovosti. Digitalna prilagoditev glasnosti velja za brez izgub… Inženirji za mešanje, mastering inženirji in drugi ljudje, ki so vključeni v avdio produkcijo, to počnejo ves čas in na to ne pomislijo.

Priporočena: