Logo sl.boatexistence.com

Kdaj vložiti str?

Kazalo:

Kdaj vložiti str?
Kdaj vložiti str?

Video: Kdaj vložiti str?

Video: Kdaj vložiti str?
Video: Women's Ordination - Pastor Stephen Bohr - Are You Sure? Issues and Answers - 1 of 21 2024, Maj
Anonim

Če poročevalec sumi ali ima utemeljene razloge za sum, da so sredstva pridobljena s kriminalno dejavnostjo ali so povezana s financiranjem terorizma, mora čim prej, vendar najpozneje v 3 dnehnemudoma prijavi svoje sume enoti za finančno obveščanje (FIU).

Kdaj bi finančna institucija običajno vložila STR?

Poročilo o sumljivih transakcijah (STR) je dokument, ki ga morajo finančne institucije vložiti pri svoji enoti za finančno obveščanje (FIU) vsakič, ko obstaja sum pranja denarja ali goljufije.

Kdaj je treba vložiti poročilo o sumljivi dejavnosti?

Poročilo o sumljivi dejavnosti (SAR) je treba vložiti, če sumite, da je oseba trgovala, medtem ko je imela notranje informacije – ali če naročilo ali trgovina ustvari ali vzdržuje umetna cena ali napačen ali zavajajoč videz na trgu ali cena finančnih produktov.

Kdaj je treba predložiti poročilo o sumljivi transakciji STR v zvezi z dohodki od nezakonitih dejavnosti?

Ker se FIC za svoje delo zanaša na informacije in podatke v STR, ki jih vložijo podjetja, je treba poročila predložiti najpozneje 15 dni po tem, ko je izvedel za sumljivo transakcijo alidejavnost.

Kako dolgo morate prijaviti sumljivo transakcijo?

Ko zaznate dejstvo, ki predstavlja utemeljene razloge za sum, da je transakcija povezana s storitvijo ali poskusom storitve kaznivega dejanja pranja denarja ali financiranja teroristične dejavnosti, je treba FINTRAC-u poslati poročilo o sumljivi transakciji. v 30 dneh

Priporočena: