Logo sl.boatexistence.com

Za namene navzkrižnega preverjanja?

Kazalo:

Za namene navzkrižnega preverjanja?
Za namene navzkrižnega preverjanja?

Video: Za namene navzkrižnega preverjanja?

Video: Za namene navzkrižnega preverjanja?
Video: K-Fold Cross Validation - Intro to Machine Learning 2024, Maj
Anonim

Namen navzkrižnega zaslišanja je vzbuditi dvom o resničnosti pričevanja, še posebej, ker se nanaša na incidente, ki so v zadevi sporni. Vprašanja za navzkrižno izpraševanje so običajno nasprotna vprašanjem za neposredni izpit.

Kateri so štirje nameni navzkrižnega zaslišanja?

Cilji strokovnega navzkrižnega zaslišanja so na splošno (1) narediti izvedenca vaša lastna priča, kolikor je to mogoče (npr. strinjanje z dejstvi, ki so pomembna za vaš razlog, ali nasprotovanje pričanju nasprotnih prič), (2) spodkopavajo verodostojnost strokovnjaka (na primer stranski napad na pristranskost) in/ali …

Kaj je namen ponovnega navzkrižnega zaslišanja priče?

Zakon o ponovnem navzkrižnem izpitu in pravna definicija. Ponovno zaslišanje se nanaša na ponavljanje navzkrižnega zaslišanja s strani prvotnega navzkrižnega zasliševalca, da bi odgovorili na zadeve, ki so se lahko pojavile med ponovnim zaslišanjem priče.

Kaj je navzkrižno zaslišanje in kakšni so njegovi cilji?

Namen navzkrižnega zaslišanja je preizkusiti dokaze priče, razkriti slabosti tam, kjer obstajajo, in, če je, spodkopati pripoved, ki jo je dala priča. To vključuje preverjanje zanesljivosti njihovih dokazov in/ali njihove verodostojnosti kot priče.

Katera vprašanja se postavljajo pri navzkrižnem zaslišanju?

Vaše navzkrižno zaslišanje lahko vključuje tudi vprašanja o temeljnih motivih priče za pričanje ali kakršni koli pristranskosti, ki bi jo priča lahko imela v korist druge strani ali proti vam. Lahko bi na primer vprašali: Ali ni res, da drugi stranki dolguješ denar?

Priporočena: