Logo sl.boatexistence.com

Ali bo gaza povzročila suho vtičnico?

Kazalo:

Ali bo gaza povzročila suho vtičnico?
Ali bo gaza povzročila suho vtičnico?

Video: Ali bo gaza povzročila suho vtičnico?

Video: Ali bo gaza povzročila suho vtičnico?
Video: Исправление плоского пятна для платинового театрализованного представления - Дневники мастерской Эдда Чайна 53 2024, Maj
Anonim

Ameriško zobozdravstveno združenje priporoča, da hranite gazo na mestu ekstrakcije 30 do 45 minut po operaciji To spodbuja nastajanje krvnega strdka in lahko pomaga preprečiti suho vtičnico. Če kadite, lahko zahtevate posebno zobno oblogo iz oksidirane celuloze, da preprečite suho vtičnico.

Ali bo gaza odstranila krvni strdek?

Morda mislite, da bo pogostejša menjava pomagala, toda v resnici prepogosto odstranjevanje gaze lahko odstrani krvni strdek in ponovno začne krvaveti. Za večino bolnikov je normalno, da uporabljajo gazo nekaj ur po operaciji, vendar uporaba gaze naslednji dan ni normalna.

Kako dolgo morate nositi gazo po ekstrakciji zoba?

Blazino iz gaze, nameščeno na kirurško območje, je treba hraniti na mestu približno 45 minut ali dokler ne vzamete nekaj mehkega za jesti/piti, na primer milkshake ali smoothie. Gazo lahko vzamete ven za jesti ali pijačo in jo po potrebi zamenjate, ko končate.

Ali naj hranim gazo po ekstrakciji zoba?

Blazino iz gaze, nameščeno na kirurško območje, je treba držati na mestu pol ure Po tem času je treba gazo odstraniti in zavreči. NE dajajte gaze v usta, če ne krvavite. To lahko povzroči, da se strdek odmakne.

Kako dolgo morate nositi gazo po odstranitvi modrostnih zob?

Blazino iz gaze, nameščeno na kirurško območje, je treba hraniti na mestu 30 minut do ene ure. Po tem času je treba blazinico iz gaze odstraniti in jo zavreči.

Priporočena: