Logo sl.boatexistence.com

Kaj je razvita površina v kartiranjeh?

Kazalo:

Kaj je razvita površina v kartiranjeh?
Kaj je razvita površina v kartiranjeh?

Video: Kaj je razvita površina v kartiranjeh?

Video: Kaj je razvita površina v kartiranjeh?
Video: Утренний САМОМАССАЖ лица, шеи и декольте за 10 МИНУТ с Айгерим Жумадиловой 2024, Maj
Anonim

Razvojna površina (slika 2) je površina, ki jo je mogoče sploščiti na ravnino, ne da bi pri tem povzročilo popačenje zaradi stiskanja ali raztezanja. Razvijajo se tri površine: ravnine, stožci in cilindri.

Kaj je razvita površina v projekciji?

Razvojna površina je geometrijska površina, na katero je ukrivljena površina projicirana; končni rezultat je tisto, kar poznamo kot zemljevid. Geometrijske oblike, ki se običajno uporabljajo kot razvite površine, so ravnine, cilindri, stožci in matematične površine.

Katera je razvita površina?

V matematiki je razvita površina (ali torz: arhaična) gladka površina z nič Gaussovo ukrivljenostjo. To pomeni, da je površina, ki jo je mogoče poravnati na ravnino brez popačenja (tj. jo je mogoče upogniti brez raztezanja ali stiskanja).

Kakšna je razvita površina v GIS-u?

GIS slovar. razvito površino. [projekcije zemljevida] Geometrijska oblika, kot je stožec, valj ali ravnina, ki jo je mogoče sploščiti, ne da bi jo popačili. Številne zemljevidne projekcije so razvrščene glede na te oblike.

Kaj je razvita in nerazvojljiva površina?

Razvijalna površina: Razvijalna površina je tista, ki jo je mogoče razrezati ali razgrniti v ravno list ali papir, na primer v valj ali stožec. Nerazvojna površina: Nerazvojna površina je tista, ki je ni mogoče rezati ali prepogniti v ravno list papirja, npr. globus.

Priporočena: