Logo sl.boatexistence.com

Kaj je binokularno rivalstvo?

Kazalo:

Kaj je binokularno rivalstvo?
Kaj je binokularno rivalstvo?

Video: Kaj je binokularno rivalstvo?

Video: Kaj je binokularno rivalstvo?
Video: Speeches that have made Europe: Francois Mitterrand (1995) 2024, Junij
Anonim

Binokularno rivalstvo je pojav vizualne percepcije, pri kateri se zaznavanje izmenjuje med različnimi slikami, predstavljenimi vsakemu očesu.

Kaj se zgodi v postopku, znanem kot binokularno rivalstvo?

Binokularno rivalstvo je vizualni fenomen, ki se pojavi ko so različni monokularni dražljaji predstavljeni ustreznim lokacijam mrežnice obeh oči.

Kako delate binokularno rivalstvo?

Ko je ena slika predstavljena enemu očesu in drugačna slika je predstavljena drugemu (znana tudi kot dikoptična predstavitev), namesto da bi se obe sliki videli preloženi, se za nekaj trenutkov vidi ena slika, nato drugi, nato prvi, in tako naprej, naključno, dokler je komu všeč pogledati.

Kaj je test binokularnega rivalstva?

Binokularno rivalstvo je popularna in trajna paradigma za preučevanje nevronskih korelatov zavesti [37]. Ko se obema očesoma predstavita različni podobi, se potegujeta za zaznavno prevlado, tako da je vsaka slika vidna po vrsti za nekaj sekund, medtem ko je druga potlačena.

Zakaj je binokularno rivalstvo pomembno?

Binokularno rivalstvo je priljubljeno orodje za preučevanje zaznave in zavedanja, ker se zaznavanje spreminja tudi takrat, ko se fizični dražljaj ne spreminja. Zaradi tega se rivalstvo zagovarja kot uporabno orodje za preučevanje nevronskih korelatov vidne zavesti (Crick & Koch, 1990).

Priporočena: