Logo sl.boatexistence.com

Ali je akreditacija oblika evalvacije kurikuluma?

Kazalo:

Ali je akreditacija oblika evalvacije kurikuluma?
Ali je akreditacija oblika evalvacije kurikuluma?

Video: Ali je akreditacija oblika evalvacije kurikuluma?

Video: Ali je akreditacija oblika evalvacije kurikuluma?
Video: 🔴 RDD webinar: how to raise awareness among healthcare providers? 2024, Maj
Anonim

Akreditacija je prostovoljni evalvacijski proces, ki ga izvajajo visokošolske ustanove, da bi ohranile standarde kakovosti izobraževanja, o katerih so se dogovorili člani akreditacijskega organa.

Ali je akreditacija evalvacija učnega načrta?

Akreditacija je koncept samoregulacije, ki se osredotoča na samoučenje in evalvacijo ter na nenehno izboljševanje kakovosti izobraževanja. Je hkrati proces in rezultat.

Kaj je akreditacija kurikuluma?

 Koncept samoregulacije, ki se osredotoča na samoučenje in evalvacijo ter na nenehno izboljševanje kakovosti izobraževanja. … Posledično je to oblika certificiranja, ki jo priznana in pooblaščena akreditacijska agencija podeli izobraževalnemu programu ali izobraževalni ustanovi.

Kaj je namen akreditacije?

Akreditacija ima dva temeljna namena: zagotoviti kakovost ustanove ali programa in pomagati pri izboljšanju institucije ali programa…

Kakšna vrsta ocenjevanja je akreditacija?

Akreditacija vključuje neprekinjeno interno pregledovanje in ocenjevanje lastnih programov za prepoznavanje področij, ki zahtevajo revizijo, in sodelovanje pri zunanjem pregledu, vključno z obiskom mesta, da se preveri, ali so standardi srečal.

Priporočena: