Kaj pomeni emancipacija?

Kazalo:

Kaj pomeni emancipacija?
Kaj pomeni emancipacija?

Video: Kaj pomeni emancipacija?

Video: Kaj pomeni emancipacija?
Video: Виа Гра - Поцелуи 2024, Oktober
Anonim

Emancipacija je kakršno koli prizadevanje za pridobitev ekonomskih in socialnih pravic, političnih pravic ali enakosti, pogosto za posebej obespravljene skupine ali bolj splošno, v razpravi o številnih zadevah.

Kaj pomeni nekoga emancipirati?

Emancipacija je zakonit način, da otroci postanejo odrasli, preden dopolnijo 18 let. Ko je otrok emancipiran, njegovi starši nimajo več skrbništva ali nadzora nad njim.

Kaj je primer emancipacije?

Emancipirati je opredeljeno kot osvoboditev nekoga. Ko so bili sužnji osvobojeni, je bil to primer emancipacije. Ko je otrok osvobojen nadzora svojih staršev, je to primer emancipacije.… Osvoboditi, kot mladoletnika od staršev; saj lahko oče emancipira otroka.

Kaj pomeni emancipacija za lutke?

Emancipacija je pravni postopek, ki daje najstniku, ki je star 16 ali 17 let, pravno neodvisno od staršev ali skrbnikov.

Kaj pomeni emancipirati sužnje?

Kaj je emancipacija? Emancipacijo Websterjev slovar opredeljuje kot »dejanje osvoboditve omejitev, nadzora ali moči drugega; zlasti: osvoboditi se suženjstva. '' V kontekstu zgodovine Združenih držav se emancipacija nanaša na odpravo suženjstva

Priporočena: