Logo sl.boatexistence.com

Kaj če moj pes liže bacitracin?

Kazalo:

Kaj če moj pes liže bacitracin?
Kaj če moj pes liže bacitracin?

Video: Kaj če moj pes liže bacitracin?

Video: Kaj če moj pes liže bacitracin?
Video: Укладка плитки на бетонное крыльцо быстро и качественно! Дешёвая плитка, но КРАСИВО! 2024, Maj
Anonim

Če vaš pes liže Neosporin eno od svojih ran, verjetno ni razloga za skrb. Zaužitje zdravila Neosporin lahko povzroči manjše neželene učinke, kot so želodčne motnje. Vendar pa je verjetno, da nobeden od teh neželenih učinkov ne bo resen.

Ali bo bacitracin poškodoval psa?

» Bacitracin velja za varnega za uporabo na živalih, tako kot polimiksin B. Vendar je bil neomicin povezan z izgubo sluha,« pravi. "To se je pokazalo predvsem pri intravenski uporabi, vendar je priporočljivo, da neomicina ne dajete lokalno svojemu psu, ne da bi se prej posvetovali s svojim veterinarjem. "

Kaj če moj pes poje bacitracin?

Mazila z lokalnimi antibiotiki – tako za ljudi kot za veterino – pogosto vsebujejo mešanico neomicin sulfata, polimiksin sulfata in bacitracina.1 Pri zaužitju s strani psov ali mačk se lahko pojavijo blage znake gastrointestinalne stiske (npr. bruhanje, driska) zaradi nosilca na osnovi nafte.

Kaj, če moj pes poje trojno antibiotično mazilo?

Ker obstaja na stotine različnih vrst antibiotikov, vedno preverite pri vašem veterinarju ali telefonski liniji za pomoč živalim za zastrupitve, če je vaš pes ali mačka pomotoma zaužil antibiotik.

Ali je trojno antibiotično mazilo strupeno za pse?

Uporabljajte samo majhne količine: Neosporin ni varen za vašega psa in ob zaužitju lahko povzroči želodčne motnje, bruhanje, drisko in izgubo apetita.

Priporočena: